Ekologiczna nowość marki HOLLE – owocowe BIO Batoniki Minis bananowo-pomarańczowe – naturalnie słodka przekąska bez dodatkowego cukru i sztucznych dodatków
Marka
HOLLE* wprowadziła na rynek nowość – 100% Naturalne BIO Batoniki owocowe Minis bananowo-pomarańczowe.
Ta smakowita nowość z pewnością podbije serca rodziców oraz małych smakoszy już
od 12 miesiąca życia. Co więcej, naturalny skład produktu, pyszny owocowy smak,
brak dodatkowego cukru i składniki wyłącznie pochodzenia organicznego sprawią,
że nowe mini batoniki Holle będą także atrakcyjną, słodką przekąską dla osób prowadzących
zdrowy styl życia i stawiających na naturalne produkty o bezpiecznym składzie.
Rynkowa nowość marki Holle to idealna
propozycja na smaczną i zdrową przekąskę z owoców, bez żadnych sztucznych
dodatków oraz W składzie BIO batoników
znajdują się suszone banany oraz skoncentrowane soki z gruszek, jabłek i
pomarańczy, wzbogacone płatkami owsianymi. Batoniki są mięciutkie, świetnie
nadają się do gryzienia i żucia. Owocowe wnętrze każdego batonika osłonięte
jest delikatnym, razowym płatkiem orkiszowym, dzięki temu batonik nie brudzi
rąk, nie rozpuszcza się i nie klei utrzymując właściwą konsystencję. Batoniki
podzielone są na wygodne porcje, a ich wielkość i kształt dostosowana jest do
małych dziecięcych rączek. Do produkcji batoników Minis
stosowane są wyłącznie starannie wyselekcjonowane składniki z upraw
ekologicznych. Miękkie batoniki owocowe Holle są osobno pakowane, dzięki czemu
można je wygodnie porcjować, dzielić i co najważniejsze - zawsze zachowują
świeżość oraz naturalny owocowy aromat i smak.
Marka: Holle
Pojemność: 100 g (8x12,5g)
Cena: ok 13 zł
* HOLLE – szwajcarski
producent ekologicznej żywności dla najmłodszych to jedna z najstarszych firm w
branży żywności dla dzieci w Europie. Ponad 80. lat tradycji i doświadczenia
sprawiło, że Holle zyskało pozycję wiodącego producenta zdrowej i ekologicznej
żywności dla niemowląt. Od samego początku produkty marki wytwarzane były w sposób
naturalny - już w roku 1933 bezkompromisowo zrezygnowano ze stosowania
chemicznych substancji przetwórczych i konserwantów. Do dzisiaj w produkcji
żywności dla dzieci stosowane są wyłącznie surowce pochodzące z rolnictwa
ekologicznego oraz biologiczno-dynamicznego, poddawane bezpiecznemu
przetwarzaniu z zachowaniem pełnych wartości odżywczych - dzięki temu każdy z
niemal 80. oferowanych produktów cechuje się najwyższą jakością i gwarancją
bezpieczeństwa.
