Nowe ekologiczne Mleko następne A2 z białkiem kazeiny A2 od marki Holle zawiera odpowiednio dobraną mieszankę białka serwatkowego i kazeiny. Pochodzi ono z rolnictwa ekologicznego, od specjalnie wyselekcjonowanych krów, które wytwarzają wyłącznie białko beta-kazeinę A2. Dzisiejsze standardowe mleko krowie zawiera dwa główne typy białek beta-kazeiny. Struktura beta-kazein w mleku A1 i A2 różni się tylko w jednym aminokwasem. Ta różnica jest jednak kluczowa, ponieważ podczas trawienia mleka A2 nie powstaje BCM7 (beta-kazomorfina-7), tak jak w przypadku mleka A1. BCM7 jest produktem końcowym rozkładu białek, któremu przypisuje się wiele niekorzystnych oddziaływań.
Pojemność: 800 g
Cena: ok 89 zł
Importer: Victualia Saluber
Składniki: odtłuszczone mleko A2*, produkt serwatkowy* (częściowo
zdemineralizowana serwatka w proszku*), oleje roślinne* (olej palmowy*2,
olej rzepakowy*, olej słonecznikowy*), maltodekstryna*, skrobia*, L-tyrozyna,
chlorek potasu, olej rybny3, chlorek wapnia, chlorek magnezu, M.
olej alpina**, węglan wapnia, wodorotlenek wapnia, L-tryptofan, chlorek sodu,
mleczan żelaza, witamina C, siarczan cynku, siarczan miedzi, witamina E,
niacyna, kwas pantotenowy, witamina B1, witamina A, witamina B6, siarczan
manganu, jodan potasu, kwas foliowy, selen sodu, witamina K, witamina D,
biotyna, witamina B12.
*z rolnictwa ekologicznego
**zawiera mleko
2 z zrównoważonej uprawy
3 Zawiera DHA
(wymagane prawnie dla preparatów dla niemowląt)
Uwaga:
Karmienie piersią jest idealne dla
twojego dziecka. Dlatego Holle zaleca wyłącznie karmienie piersią w ciągu
pierwszych 6 miesięcy życia. Należy skonsultować się z pracownikiem służby
zdrowia, jeśli twoje dziecko wymaga dodatkowego odżywiania lub jeśli nie jesteś
w stanie lub nie chcesz karmić dziecka w wystarczającym stopniu.
* HOLLE – szwajcarski
producent ekologicznej żywności dla najmłodszych to jedna z najstarszych firm w
branży żywności dla dzieci w Europie. Ponad 80. lat tradycji i doświadczenia
sprawiło, że Holle zyskało pozycję wiodącego producenta zdrowej i ekologicznej żywności
dla niemowląt. Od samego początku produkty marki wytwarzane były w sposób
naturalny - już w roku 1933 bezkompromisowo zrezygnowano ze stosowania
chemicznych substancji przetwórczych i konserwantów. Do dzisiaj w produkcji żywności
dla dzieci stosowane są wyłącznie surowce pochodzące z rolnictwa ekologicznego
oraz biologiczno-dynamicznego, poddawane bezpiecznemu przetwarzaniu z
zachowaniem pełnych wartości odżywczych - dzięki temu każdy z niemal 80. oferowanych
produktów cechuje się najwyższą jakością i gwarancją bezpieczeństwa.